TA LØSNINGEN I BRUK

Før du kan ta i bruk AxiaFrakt, må du gjøre en bestilling. Legg inn bestillingen under ”registrer / bestill”. Du vil også trenge en etikettskriver som kan skrive etiketter i format 102 * 192 mm (standard transportetikett). Skriver kan du kjøpe fra oss om du ikke har en fra før.

Nei, det er svært enkelt å installere og komme i gang med AxiaFrakt. Vår brukerveiledning gir en god innføring i hvilke muligheter programmet har, og hvordan du tar det i bruk. Vi tilbyr også hjelp til installasjon eller opplæring via telefon og fjernhjelp. Da kobler vi oss til din datamaskin fjernstyrer mus og tastatur mens vi begge kan se det samme skjermbildet. Opplæring og installasjonshjelp er gratis.

Vi setter alltid pris på nye kunder, og vil gjøre vårt ytterste for å yte deg best mulig service. For å registrere deg som ny kunde av AxiaFrakt, velger du ”Bestill AxiaFrakt” i menyen. Du vil bli bedt om å fylle ut hvilken versjon og tilleggsprodukter du ønsker, firmainformasjon, og om du ønsker merkelappskriver og etiketter i tillegg. Når din registrering er ferdig, vil vi sette opp en database og gjøre nødvendig oppsett.

Du vil i løpet av 1-2 arbeidsdager motta en e-post til din registrerte adresse med nødvendig informasjon for å starte opp. Programmet kan når som helst lastes ned under ”last ned”. Enkelte transportører trenger lenger tid på å gjøre klart for mottak av data. Disse vil aktiveres i ditt program så snart de er klare. Det er ingen installasjonsgebyr, og vi hjelper deg gjerne via telefon og fjernstyring for å gjøre installasjonen så rask og smertefri som mulig.

ETIKETTER OG REKVISITA

Sjekk at du ikke har huket av for «etikettutskrift på laserskriver» ved utskrift av etiketter.

Det kan du.
Trykk på “Rekvisita”i menyen øverst, så kommer du til vår webshop.

Navn, adresse og annen informasjon relatert til avsender kan endres av kunden selv.

Gå til:
Vedlikehold –> Avsender i AxiaFrakt.
Marker avsenderen du vil endre.
Trykk [ENDRE]
Utfør endringene du ønsker.
Trykk [LAGRE]

MULIGHETER

Ja, AxiaFrakt har gode muligheter for import av kunderegister. Du kan enten importere kunderegisteret selv, eller sende det til oss, så tar vi oss av importen direkte inn i din database.

Ja, du kan sende på vegne av et ubegrenset antall firma. Disse kan også befinne seg på forskjellige fysiske lokasjoner.

Siden AxiaFrakt bygger på sentrale databaser, kan det brukes på enhver pc med internettilgang, uavhengig av fysisk lokasjon og nettverk den er koblet til. Med flere avsender, har du mulighet for å bruke samme klient / database på flere lokasjoner, eller hvis samme lokasjon sender varer for flere avdelinger. Det er ikke nødvendig å tegne ekstra lisens for hver avdeling som skal bruke programmet.

AxiaFrakt innholder mulighet for ordreintegrasjon via filutveksling. Dette betyr at ordresystemet må legge ut en fil som inneholder én eller flere ordre. Denne vil leses inn i AxiaFrakt, enten manuelt eller automatisk. Dersom ordren er ferdig fra ordresystemet, kan etiketter skrives ut automatisk.

De fleste transportører har mulighet for prisberegning. Så fremt vekt og/eller volum er korrekt registrert, vil AxiaFrakt gi deg riktig pris basert på din rabatt hos transportøren.

Alle data som kunderegister, oppsett mot transportørene og tidligere fraktbrev er lagret i sentrale databaser hos AxiaFrakt. Du trenger derfor kun å laste ned programmet og installere dette på din nye pc. Logg inn med samme brukernavn, passord og klientnavn som du har brukt fra før. Det eneste som må settes opp på nytt er merkelappskriveren og brukerens egne innstillinger.

Dersom du overskrider begrensningene, vil programmet fortsette å fungere som normalt. Differansen i pris vil etterfaktureres ved neste regning.

Ja, AxiaFrakt inneholder en mulighet for automatisk sending av en forhåndsdefinert e-post til din mottaker. Denne kan inneholde alle felter fra fraktbrevet, inkludert link direkte til transportørens sporing på internett.

Ja, alle data lagres i AxiaFrakt for fremtidig søk. Du kan vise resultater på skjermen, eller eksportere ut for videre bearbeiding for eksempel i Microsoft Excel. Du kan også spore dine sendinger i de tilfellene transportøren har støtte for det.

Det ligger en mulighet i AxiaFrakt for såkalt fjernhjelp. Du som bruker må starte et program fra AxiaFrakt og oppgi en kode til AxiaFrakt support. Via denne koden kan vi koble oss til din datamaskin og fjernstyre mus og tastatur, samtidig som vi ser det samme skjermbildet. Fjernhjelp er svært effektivt til opplæring, eller når du trenger hjelp med endringer i oppsettet. Vi har ingen mulighet til å koble oss til din pc uten ditt samtykke.